GençBizzTech projesinde 2 binin üzerinde öğrencinin eğitimi tamamlandı

Türkiye İş Bankası ve Genç Başarı Eğitim Vakfı (GBEV) tarafından yürütülen GençBizzTech projesinde 2 binden fazla öğrencinin dört haftalık teknoloji eğitimi sona erdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, İş Bankası ve GBEV tarafından devlet fen liselerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak hayata geçirilen proje, bilim ve teknoloji odaklı genç girişimcileri desteklemeye devam ediyor.

Bu yıl yapay zekayı odağına alan proje, gençlerin sürdürülebilirlik ve bilişim tabanlı girişimcilik becerilerini geliştirerek onları yenileşim dolu bir geleceğe hazırlamayı amaçlıyor.

457 girişim takımı başvuruda bulundu

Programa 2024-2025 eğitim döneminde 457 girişim takımı başvuruda bulunurken, 2 binden fazla öğrencinin dört haftalık teknoloji ve yapay zeka odaklı eğitimleri tamamlandı.

Çevrimiçi eğitimler, Python programlama dilinden ileri düzey teknolojilere kadar çeşitli konularda yapay zeka uygulamaları geliştirmeye odaklanarak, gençlerin bilimsel düşünme ve yaratıcılık becerilerini geliştirmesine yardımcı oldu. Katılımcılar, bilim, teknoloji ve yapay zeka konularına karşı ilgilerinin, eğitim sonunda arttığını aktardı.

Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, 31 Mart’a kadar iş modellerini ve prototiplerini geliştirecek. Seçilen 10 takım, 9-10 Mayıs’ta gerçekleştirilerek Türkiye finalinde projelerini sergileyecek.

GençBizzTech’in bu yılki finalinde birinciliği elde eden ekip, Avrupa’nın önde gelen girişimcilik organizasyonlarından GEN-E Avrupa Girişimcilik Festivaline katılım hakkı kazanacak.

Programla sunulan çevrim içi girişimcilik eğitimleri, katılımcılara tasarım odaklı düşünme, iş modeli oluşturma ve girişimcilik gibi alanlarda bilgi ve beceriler kazandırıyor. Finale kalan ekipler, iş fikirlerini profesyonel seviyeye taşımak üzere özel sunum teknikleri ve iş modeli geliştirme eğitimlerine katılıyor.

Eğitimler kapsamında düzenlenen özel oturumlarda, teknoloji, bilim ve yapay zeka alanında önde gelen uzman isimler, “Bilimsel Projemi Nasıl Geliştiririm?” başlığı altında sunumlar yaparak gençlerin bilim ve teknoloji odaklı projeler geliştirmelerine rehberlik ediyor. (AA)

Related Posts

ChatGPT’nin saatlerce çalışmanıza gerek bırakmayan yeni ücretsiz aracı… Nasıl etkinleştirilir?

ChatGPT, artık zaman alıcı araştırma süreçlerini tamamen üstlenen “Derinlemesine Araştırma” özelliğini ücretsiz olarak sunuyor.

YouTube, mini oynatıcı tasarımını değiştiriyor!

YouTube, Android uygulamasındaki mini oynatıcı arayüzünü bir kez daha yeniliyor. Geçtiğimiz yıl yaptığı değişiklikle daha büyük ve işlevsel bir mini oynatıcı sunan platform, aldığı yoğun eleştiriler sonrasında, bu tasarımı geri çekiyor ve daha sade …

iPhone 17 Air tasarımıyla öne çıkarken pil konusunda sınıfta kalabilir

Apple’ın önümüzdeki Eylül ayında tanıtması beklenen iPhone 17 serisine dair yeni detaylar ortaya çıktı. Serinin en dikkat çeken modeli olması beklenen “iPhone 17 Air”, ince tasarımıyla öne çıkarken batarya ömrü konusunda ise bazı soru …

Orta segment karışacak: OPPO Reno 14 performans testinde!

OPPO, ürün yelpazesini genişletmek için çalışmalarını sürdürüyor. Çinli marka bu kapsamda çok yakında Reno 14 modelini kullanıcıların beğenisine sunacak. Son gelişmeler ürünün performans testlerinde göründüğünü gözler önüne seriyor. İşte ayrıntılar …

Türkiye, nükleer denizaltı projesi ile geliyor!

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Warships International Fleet Review dergisine verdiği özel röportajda Türkiye’nin nükleer denizaltı geliştirme planını ilk kez dile getirdi. Böylece Türkiye’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı …

NASA’nın yeni teleskobu tüm gökyüzünün fotoğrafını çekmeye başladı: İşte ilk görseller

NASA’nın yeni nesil uzay teleskobu SPHEREx, haftalar süren hazırlık ve kalibrasyon sürecinin ardından 1 Mayıs itibarıyla bilimsel görevine resmen başladı. Yörüngeden tüm gökyüzünü tarayacak olan teleskop, her gün 3.600 benzersiz görüntü …