İçi altın dolu 6 katlı bina: İşte ultra zenginlerin yeni kasası

Zenginler, Singapur’u Güvenli Liman Olarak Seçiyor: İşte Altın Dolu 6 Katlı Bina!

Küresel piyasalardaki belirsizlikler ultra zenginleri endişelendirirken, yeni güvenli liman arayışları da başladı. Fiziksel altına olan talep artarken, Singapur ultra zenginlerin favori adresi haline geldi.

Singapur’un merkezine yakın konumda bulunan, altı katlı ve oniks kaplı “The Reserve” adlı tesis, sıkı güvenlik önlemleriyle dikkat çekiyor. Çelik kapıların ardında yaklaşık 1,5 milyar dolar değerinde altın ve gümüş külçeleri bulunurken, binlerce özel kiralık kasa da tesiste yer alıyor.

Tesisi kuran Gregor Gregersen, 2024’ün ilk dört ayında kıymetli metallerin saklanması için verilen siparişlerde yüzde 88’lik bir artış olduğunu belirtti. Aynı dönemde altın ve gümüş satışlarında ise yüzde 200’ün üzerinde bir artış yaşandı. Bu yükselişin arkasında küresel huzursuzluğun olduğunu vurgulayan Gregersen, Singapur’un bu belirsizlik ortamında güvenli bir liman olarak öne çıktığını ifade etti.

Fiziksel altın, yatırımcılar için her geçen gün daha cazip hale gelirken, Gregersen’in verdiği bilgiye göre yeni siparişlerin yüzde 90’ı Singapur dışından geliyor.

Fiyatlar Rekor Kırıyor

Son aylarda altın, art arda rekor seviyelere ulaşarak güvenli liman özelliğini perçinledi. Özellikle ABD-Çin gerilimi ve küresel varlık satışlarının neden olduğu dalgalanmalar, spot altın fiyatlarını ons başına 3 bin 346 dolara kadar çıkardı. Bazı uzmanlara göre, önümüzdeki yıl bu rakam 5 bin dolara kadar yükselebilir.

Yatırımcıların fiziksel altına yönelmesindeki nedenlerden biri de “karşı taraf riski”. Somut varlıklara duyulan talep, Silicon Valley Bank krizi sonrası artarken, fiziksel altın bu riskleri sınırlama potansiyeline sahip.

Dünya Altın Konseyi Baş Piyasa Stratejisti John Reade, bazı yatırımcıların altınlarını bankacılık sisteminden uzak tutmayı tercih ettiğini belirtirken, Singapur’un siyasi ve ekonomik istikrarı altın saklamak için cazip hale getirdiğini vurguladı.

Neden Singapur?

Singapur’un siyasi istikrarı ve kolay erişimi, altın saklamak için tercih edilmesinde etkili rol oynuyor. Güvenli yargı yapısı ve geçiş merkezi olması, yatırımcılara hem güvenli saklama hem de kolay erişim avantajı sunuyor.

Dubai anlılı danışmanlık şirketinin kurucusu Jeremy Savory, müşterilerinin altınlarını Singapur, İsviçre ve Dubai’deki kasalara taşıdığını belirtirken, Singapur’un İsviçre’nin kaybettiği yeri kazandığını ifade etti. Dubai’nin benzer bir merkez olmasına rağmen, daha fazla evrak gerektirmesi bazı yatırımcılar için caydırıcı olabiliyor.

Related Posts

Bakan Bayraktar duyurdu: Osman Gazi doğal gaz üretimini iki katına çıkaracak

Bakan Bayraktar “Osman Gazi, 2026’da Karadeniz’de göreve başlayacak ve mevcut doğal gaz üretimimizi iki katına çıkaracak. Böylece günlük 20 milyon metreküplük üretimle 8 milyon hanemizin doğal gaz ihtiyacını Sakarya Gaz Sahası’ndan karşılayacağız.”

İsviçre’nin tahtını elinden aldı! Dünya zenginlerinin altın stoku bu kasalarda

Küresel belirsizliklerin ve siyasi risklerin arttığı bu dönemde, ultra zenginler fiziksel altınlarını İsviçre yerine artık Singapur’daki devasa kasalara taşıyor. Güvenli liman olarak öne çıkan şehir devleti, “Doğunun Cenevre’si” olarak anılıyor.

Avrupa borsaları ABD kararıyla yükselişte: Neler oluyor? (27 Mayıs 2205)

Stoxx Europe 600 endeksi %0,5 artarak 553 puana, Almanya’da DAX 40 endeksi %0,6 yükselerek 24.140 puana ve İngiltere’de FTSE 100 endeksi %0,9 kazançla 8.797 puana ulaştı. İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi %0,5 değerlenerek 40.198 puana, İspanya’da IBEX …

Turizmde yeni kriz: Oteller kapanıyor para iadesi yapılmıyor!

Turizmde belge krizi derinleşiyor. Oteller mühürlenirken sezon henüz başlamadan kaybedildi. Sektör temsilcileri acil çözüm çağrısı yapıyor.

Faizler geri çekildi, aylık taksitler yenilendi: 200 bin TL için güncel ödeme tablosu

İhtiyaç kredisi hacmi düşerken bankalar faiz indiriyor. İşte 12,24 ve 36 ay vadede 200 bin TL için en düşük kredi oranları ve ödeme tabloları…

EspressoLab’e boykot etkisi: Ciroda dev düşüş!

CHP’nin boykot listesine giren EspressoLab, yaşanan sürecin ekonomik etkilerini hissetmeye başladı. Şirketin sahibi Esat Kocadağ, boykot sonrası ciddi kayıplar yaşadıklarını söyledi. Tepkisinde yalnızca müşterilere değil, rakip firmalara da mesaj verdi.